Mindfulness massage

 

Mindfulness massage = massage door gevoel.

Wil je meer ontspanning, vitaliteit, innerlijke rust en energie? Wil jij je weer gecenterd en gebalanceerd voelen? Dan is hier goed nieuws: jouw handen en lijf staan aan het begin van deze weg!

In vier blokken van 1,5 uur leer je op woensdagochtend* Mindfulness zelfmassage toe te passen van de regio’s: hals/nek/schouder, hoofd, gezicht, de handen, de voeten, de hartstreek en de buik. De massage wordt afgewisseld met Mindfull bewegen. Het is gebaseerd op de Tibetaanse zelfmassage Kum Nye (spreek uit koem njee). Kum Nye is een onderdeel van de Tibetaanse geneeskunst en wordt gebruikt ter ondersteuning van de behandeling van verschillende ziekten maar ook als onderdeel van meditatie. Ademoefeningen, bewegingsoefeningen en energetische oefeningen maken deel uit van Kum Nye. Kum Nye ligt ten grondslag aan energetische disciplines zoals yoga en acupunctuur en wordt daarom ook wel beschreven als Tibetaanse yoga.

In de Tibetaanse geneeskunst gaat men er van uit veel ziekten veroorzaakt worden door energie blokkades in het lichaam. De remedie bestaat er dan uit om je lichaam te activeren, de energiestroom te ervaren, de energiestroom jou te laten masseren en je geest te ontspannen. Doordat de gevoelsenergie gaat stromen (massage door gevoel) kunnen blokkades oplossen en hervind je op een natuurlijke manier je evenwicht. Zelfmassage is een uitgebreid en belangrijk onderdeel van Kum Nye. Het zorgt dat je jezelf gezonder, gelukkiger en meer in contact met je omgeving gaat voelen. Folder Kum Nye.

Historie: hoewel Tibetaanse medische teksten uit de 8ste eeuw reeds een algemene beschrijvingen gaven van Kum Nye, was er tot voor kort nog nooit een systematische beschrijving in zijn geheel verschenen. Tarthang Tulku, een Tibetaanse Lama, heeft dat vanaf 1969 alsnog gedaan. Hij heeft veel van de mondeling doorgegeven oefeningen opgeschreven, gesystematiseerd en aangepast aan de behoefte van de Westerse mens. Kum betekend “lichaam” in de zin van bestaan, de belichaming van het totaal van ons menselijk potentieel, ruimte. Nye betekend “massage” in de zin van wisselwerking.

* Laat het mij weten als de woensdagochtend voor jou een probleem is terwijl je wel graag wilt deelnemen. Ik probeer dan een tweede groep te formeren op een andere dag/tijd.

* Data Markfulness 7 of Markfulness Massage 1: 
dinsdagavond 9, 16, 23 en 30 september 2014.
Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur.

* Data Markfulness 8 of Markfulness Massage 2:
donderdagavond 2, 9, 16 en 23 oktober 2014.
Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur.

Comments are closed.